Prag

Ako tražite mesto gde se možete dobro zabaviti, nešto videti i potrošiti malo novca onda je magični Prag pravi izbor za vas. Ovaj grad mostova, katedrala, kula i kupola važi za jedan od najlepših i najšarmantnijih u Evropi. Poznat po svojoj srednjevekovnoj arhitekturi ovaj “Zlatni grad” na Vltavi danas je jedan od najposećenijih u centralnoj Evropi uz Beč i Krakov.

Prag je glavni i najveći grad Češke. Osnovan u 9-tom veku uskoro postaje i glavni grad Bohemije. Današnji oblik dobija u 14-tom veku i najvažnije atrakcije Praga potiču iz tog perioda. Tokom Drugog svetskog rata znatno je manje stradao od velikog broja drugih evropskih gradova tako je veliki broj starih zgrada ostao sačuvan do danas.

Prag je za razliku od brojnih gradova Evrope i sveta ostao gotovo netaknut tokom Drugog svetskog rata.

Zašto posetiti Prag

Hram Device Marije Tinske
  1. ARHITEKTURA - Srednjevekovna arhitektura najrazličitijih stilova
  2. PIVO - Češka jeste zemlja piva i u njoj se popije najviše piva po glavi stanovnika. Mnogo je mesta u Pragu u kojime možete naći vrhunsko pivo u tradicionalnim pivnicama po pristojnim cenama
  3. HRANA - Jednostavna ali vrlo ukusna hrana
  4. POVOLJNE CENE - Cene su povoljne, ne samo za goste koji dolaze sa bogatijih zemalja
  5. ODLIČAN JAVNI PREVOZ - Ako imate smeštaj van centra možete računati na dobru povezanost i jeftinu kartu. Vremensku kartu od 90 minuta možete koristiti za autobus, tramvaj ili metro.

Glavne atrakcije Praga

Katedrala Sv. Vida
Šta videti u Pragu

Više informacija

Saveti

Kada posetiti Prag

Više informacija

Gradski prevoz u Pragu

Više informacija

Radno vreme

Prag video

Udaljenost