Budimpešta

Dunav sa mosta slobode

Locirana na obe obale Dunava, Budimpešta spaja šarena brda šarmantne Bude i široke i žive bulevare Pešte. Skladna mešavina arhitektonskih stilova, prostrani trgovi, široke avenije, veliki parkovi i nezaobilazni mostovi dali su Budimpešti nadimak Pariz istočne Evrope.

Blizina Budimpešte i veliki broj povoljnih aranžmana turističkih agencija čine je lako dostupnom i vrlo posećenom destinacijom, a ni organizacija puta u sopstvenoj režiji ovde ne predstavlja problem. Uz malo sreće u šopingu vikend u Budimpešti možete računati da ste dobiti praktično besplatno.

Pogled na Parlament

Zašto posetiti Budimpeštu

Hrana
  1. POVOLJNO - Grad sa takvom arhitekturom i atrakcijama će vas koštati manje nego u drugim delovima Evrope.
  2. ODLIČNA HRANA - Mađarska kuhinja je vrlo jedinstvena i posle često zaljućenih jela čeka vas ukusan dezert. Mađari često kažu da postoje tri osnove svetske kuhinje: francuska, kineska i mađarska. Domaća vina su odličnog kvaliteta.
  3. LEKOVITE BANJE - Grad ima mnogo toplih izvora vode koji se aktivno koriste još od rimskih vremena. Svaki dan se okupajte u drugoj banji i za nedelju dana ih nećete sve isprobati jer Budimpešta ima preko 120 termalnih izvora!
  4. ŠETNJA - Najbolji i najlakši način za upoznavanje Budimpešte je pešice.
  5. ŠOPING - Veliki izbor i pristupačne cene čine Budimpeštu popularnom šoping destinacijom.
  6. ŽIVA MUZIKA - Bilo da želite tradicionalnu, klasičnu ili nešto treće živa muzika je zaštitni znak Budimpešte.

Najveći termalni cevovod na svetu, najstarija u Evropi podzemna železnica, zgrada Parlamenta treća po veličini na svetu, najveća sinagoga u Evropi samo su neki od razloga da posetite Budimpeštu.

Glavne atrakcije Budimpešte

Lančani most
Šta videti u Budimpešti

Više informacija

Kada posetiti Budimpeštu

Kiša u Budimpešti

Najbolje vreme za posetu Budimpešti je na proleće od marta do maja ili najesen od septembra do novembra. Turista ima najviše u Budimpešti tokom leta iako je najtoplije (jul-avgust) i ima najviše padavina (mesec jun).

Tokom proleća vreme je prijatno, manje su gužve i smeštaj je moguće naći po nižim cenama.

Zime znaju da budu dosta hladne.

Radno vreme

Saveti

Ostale korisne informacije

Gradski prevoz u Budimpešti

Više informacija

Budimpešta šoping

Više informacija

Budimpešta video

Udaljenost